PERMAKULTUR DESIGN CERTIFICATE KURS 

 SOMMER 2024  -  STAVANGER

 
Permakultur gir deg verktøy for å skape den verden du lengter etter å leve i!  

 

Vil du bidra til et regenerativt samfunn?

Ønsker du å leve på en måte som beriker naturen i stedet for å forringe den?

Har du lyst på flere verktøy, praksis og selvtilliten for å lykkes med prosjektene dine?

Permakultur er et helhetlig planleggingssystem som samarbeider med naturen. Vi ønsker deg velkommen til å fordype deg og utvide ferdighetene dine for å skape en regenerativ livsstil, med dette internasjonalt anerkjente Permaculture Design Certificate (PDC) kurset!

Ja! Jeg vil melde meg på PDC kurset!

Dette kurset er det internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får sertifikat som gjelder over hele verden. Dette vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker en regenerativ livsstil, planlegger en hage, småbruk, hus, økosamfunn eller organisasjon, som et supplement til annen relevant utdannelse, eller om du ønsker  å arbeide gjennom nettverk som WWOOF, Camphill eller Workaway. 

Du vil lære å designe systemer for mennesker som imiterer naturlige økosystemer, med bruk av minimum energi og ressurser for å skape motstandsdyktighet og sosial rettferdighet.  

Vi dekker temaer som: permakultur designprosesser og prinsipper, lese landskap,  jordsmonn, sopp og kompost, økosamfunn og konfliktløsning,  naturbygg, hagedesign og matskog, energi, regenerativ økonomi, storskala matproduksjon og velvære.

Permakultur har løsninger ikke bare for matproduksjon, men også for sosiale systemer, styring og samfunn for disse tider med store globale utfordringer!

Kurset skjer over 2 uker:


Uke 1: mandag 17. juni kl08.45 - lørdag 22. juni kl13.00


Uke 2: 
mandag 29. juli kl08.45 - lørdag 03. august kl13.00

Obs: Kurset begynner tidlig mandag  kl. 08.45, så de som kommer langt bør ankomme søndag kveld (det blir kveldsmat søndag kl19.00)Kursledere: Jan Martin Bang, Jennifer McConachie & Ondrej Nentwich
Ja! Jeg vil melde meg på PDC!

Hva er permakultur?

  • Permakultur integrerer design med økologi, for at mennesker kan skape regenerative systemer som imiterer naturens økosystemer.

  • Et filosofisk designsystem basert på etikken innen Earth Care, People Care & Fair Share, som styrker et skifte fra monokulturer i vårt landbruk og samfunn, til integrering, mangfold og harmoni.

  • Et helhetlig planleggingssystem basert på å jobbe med eller som naturen og trekker på praksis fra urbefolkninger.

  • De fleste oppdager permakultur gjennom hagearbeid, men den har utviklet seg til en helhetlig tilnærming til design for ikke bare matproduksjon, men alt fra våre hus, lokalsamfunn, styresett og virksomhet til vann, velvære og familier.

  • Ved å observere hvordan naturen fungerer og etterligne økosystemer, kan vi møte våre menneskelige behov på en måte som også regenererer i stedet for å forringe naturen.

  • Permakultur brukes i dag som et planleggingsverktøy over hele verden og er alltid knyttet til lokale ressurser og er designet for å møte grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk.

  • Permakultur handler om ikke bare å leve bærekraftig, men å skape regenererende livsstil, med mennesker som et nyttig element i miljøet vårt!

"Permaculture gives us a toolkit for living from a culture of fear and scarcity,
to one of love and abundance"- Toby Hemenway

Hør hva andre deltakere sier om å være med på PDC kurs!

 

Om Stavanger Urban Høyskole

Stavanger Urban Høyskole

Stavanger Urban Folkehøyskole sitt verdigrunnlaget er å være "frilynt" - et vakkert ord som betyr fordomsfri, tolerant og ha et fritt sinn. "STUF" står for en natur- og miljøvennlig verden, være et inspirerende læringsfellesskap og dyrke mangfold og likeverd.


Skolen ligger sentralt til på Eiganes, en bydel like utenfor sentrum av Stavanger. Nærmeste busstopp er “Mosvannsparken”, ca. 4 minutters gange fra skolen. Her går det jevnlig buss til og fra sentrum og Stavanger stasjon.
 

Gangavstand fra Stavanger stasjon er ca. 20 minutter 

Overnatting 

Ikke inkludert i kursavgiften. Bestilles ved påmelding og betales ved ankomst.

Delt rom: 400,- 
Enkelt rom: 750,- 
Bobil: 200,- med tilgang til fasilitetene, toaletter og dusj.

Alle rom har eget bad, toalett og dusj.

Sengetøy og håndklær inkludert.

Du kan også velge å bo privat eller bor du i området kan du bo hjemme.

Hva sier andre om PDC kurset? 

Vidar Faksdal

PDC kurset endret livet mitt fordi jeg ble mer autentisk. Kurset er så mye mer enn planter og hagebruk! Det handler om å vokse sammen med andre folk som har lyst å skape en bedre verden. Lærere er et drømmeteam. Det mest viktig for meg var felleskapet I gruppen - jeg har fått mange nye venner! 

 

Ethel Wright 

PDC kurset endret livet mitt fullstendig! I løpet av kurset hadde min mann og jeg kjøpt oss en gård i Nord-Norge og sagt opp jobbene våre! Vi holder på å selge huset vårt og skal drive gården etter permakulturprinsipper. Kurset var inspirerende, variert og godt gjennomført. De andre kursdeltakerne var utrolig spennende mennesker, som var rause og delte av det enormt mye kunnskap de hadde. 

Hvis du leser dette, er det sannsynlig at du vurderer å melde deg på PDC. Vet du hva? Det syns jeg du skal gjøre. Unn deg denne opplevelsen. Det kan forandre livet ditt fullstendig!”

Nina Østgaard
(gründer Gaiasenter økosamfunn)

Permakultur er en livsstil og mye mer enn å putte frø i jorda! Det handler om det sosiale,  selvutvikling og spiritualitet.

Enhver økolandsbyer burde begynne med en permakultur plan for hvordan leve, drive, gjødsle, vann og ta vare på dette felleskapet for å få det til å gro.

Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette er bare begynnelsen!

 

Priser 


10% "early-bird" rabatt før 31. desember!
Etter 1. januar
15,000kr: Student/honnør/lavinntekt
16,500kr: Standard pris

Netbetalingsplaner tilgjengelig

Lavinntekt reduksjon: PDC er støttet av Studie-forbund Solidaritet. Vi ønsker å gjøre kurset så inkluderende som mulig og kan tilby en redusert kurspris / stipendplass for lavinntekt deltakere.
Vennligst send en søknad innen 31. januar med å klikke her for å fylle ut søknadsskjemaet eller ta kontakt med [email protected]
Begrenset tilbud.

Pris inkluderer: kursundervisning og materialer, tre måltider om dagen, møtemat og te/kaffe.
3000,- depositum som sikrer plassen din etter betaling. 

Inkluderer ikke overnatting, som bestilles ved påmelding og betales ved ankomst.

Påmeldingsfrist: 20. mai 2024

Ja! Jeg vil melde meg på PDC!

Om kursledere

Jan Martin Bang 

Jeg har et stort lidenskap for å undervise permakultur! Jeg ble født i Oslo og vokst opp i England, hvor jeg tok utdannelse i arkeologi, filosofi, geografi, pedagogikk og jordbruk. Jeg bodde på en kibbutz i Israel i 16 år og  representerte "Global Ecovillage Network" i Israel. Jeg underviste det første Permakultur Design Kurs på hebraisk og hold permakulturkurs i mange land i Midtøsten. I 2000 flyttet jeg til Norge og jobbet på Solborg Camphill Landsby utenfor Hønefoss. Jeg er et aktivt medlem av styret i Norsk Permakulturforening og i økolandsbybevegelsen i Norge. Jeg mottok mitt permakulturdiplom fra Nordisk Permakulturinstitutt i 2006 for mitt arbeid med utdanning og samfunnsutvikling. Jeg har skrevet flere bøker om permakultur og fellesskap.

Gjestelærere

Jen McConachie

Jeg er en begeistret permakulturist, som brenner for matskoger og sosial permakultur. Jeg driver permakulturplattform "Earth Mentor Me" som kursholder, mentor og skoghagedesigner. Jeg tok PDC med Jan Bang i 2015 og holder permakultur diplom. Jeg har sertifikatene "Permaculture Teacher Training" og fasilitator av "The Work That Reconnects". Jeg har en bakgrunn som komponist og DJ, før jeg våknet til sosiale aktivisme og startet den frivillig organisasjon "Fruktdugnad" og uttalige community prosjekter. Jeg var sekretær hos Norsk Permakulturforening, hvor jeg integrerte permakultur organisasjonsdesign. Jeg vever permakultur inn i mine roller som mamma, entreprenør, folkevalgt og i min mini-matskog. Jeg liker å hjelpe folk til å skape vakre indre og ytre landskap! 

Jeg deltar som fasilitator hele den første uken i kurset!

Ondrej Nentwich

Jeg er en ung permakultur fasilitator som fokuserer på innovative løsninger som setter naturen i fokus. Jeg tok PDC med Jan Bang i 2021, holder "Permaculture Teacher Training" sertifikat og jobber med permakultur diplom i utdannelse. Jeg legger vekt på praktisk læring og samarbeid som undervisningsmetoder. Jeg jobber med å fremme en læringsarena hvor mennesker kan finne og utforske sine sterke sider i et samspill med hverandre og naturen. Jeg har spesielt fokus på jord biologi og regenerative jordbruksmetoder.

Jeg deltar som fasilitator andre uken i kurset!

Temaer kurset inkluderer

Permakultur design prinsipper, etikker & prosesser

Kart, hvordan lese landskap, tankekart

Økosystemer og levende kretsløp

Klimasoner

Mat dyrking 

Jordstruktur, jorddekke, kompost

Planter og fotosyntese

Matskoger

Regenerativt lederskap 

Regenerativ økonomi 

Vann i landskapet, vannkilder og vannrensing på biologiske måter

Biodynamisk og økologisk jordbruk

Samplanting og polykulturer

Husdesign og byggteknikk

Site design 

Sosial permakultur

Regenerative organisasjoner, gruppedynamikk

Konfliktløsning, kommunikasjon og styring

The Work That Reconnects --transformere økologisk sorg 

Effektive møter og fasilitering

Bioregioner and transport

Økosamfunn og design for felleskap

Storskala permakultur

Holistisk jordforvaltning

Energi

Dyp observasjon

Mykorrhiza og soppdyrking 

...og mer!

 

Kursdeltakere lager eget permakultur designprosjekt 

Vi er ute hver dag for å utføre praktiske prosjekter, som varierer med været og kan omfatte planting og arbeid med jord og kompost, soppdyrking, naturlig bygnings- og energi design, vanndesign og dyp observasjonspraksis.

Våre prosjekter på stedet inkluderer aktiviteter for ulike fysiske evner og aldre.

Vi skal besøke permakultursteder i området for eksempel skoghageprosjektet til Rogaland permakultur lokallag, Erga gård og den biodynamiske skolehagen på Steinerskolen. 

Typisk dagsrytme

Frokost 07.45 - 08.45
Kurs      08.45- 10.45 
Pause   10:45 - 11.15
Kurs      11.15 - 13.00
Lunsj     13.00 - 14.30 
Kurs      14.30 - 16.00
Pause   16:00 - 16:30
Kurs      16.30 - 18.30
Middag  18.30 - 19.30 
Frivillig kveldsaktiviteter

(Dagsprogrammet justeres etter
behovene til gruppen)

Internasjonal sertifisering

Nyutdannede PDC holdere får sertifisering gjennom Norsk permakulturforening. Sertifikatet er internasjonalt anerkjent.

Krav til sertifisering: 

Studenter må delta i minst 75% av kurset og presentere et permakultur designprosjekt på slutten av kurset.

Påmelding

Du får en velkomst epost rett etter påmelding.

Spørsmål/hjelp: kontakt: [email protected]

 Deltakere fra Stavanger området prioriteres.

Bruk dette skjemaet for å melde deg på PDC kurset. 

Refusjonsregler: 

På grunn av våre forpliktelser overfor leie av lokalet har vi følgende refusjonsregler:
Full kursavgift betales før kurset, ellers risikerer du å miste plassen. I det tilfellet vi må avlyse kurset, vil alle innbetalte kursavgifter bli refundert, minus evt behandlingsgebyrer for kort. I tilfelle deltaker ikke fullfører kurset kan vi ikke refundere kursavgifter. Depositum refunderes ikke. I tilfelle deltaker kansellerer etter 3 uker før kursstart, refunderes ikke kursavgiftene. Vi kan muligens tilby kreditt til et fremtidig kurs.

Norsk permakulturforening
Studie-forbund Solidaritet