PERMAKULTUR DESIGN CERTIFICATE KURS 

 SOMMER 2023  -  HARDANGERAKADEMIET, JONDAL

 
Permakultur gir deg verktøy for å skape den verden du lengter etter å leve i!  

 

Vil du bidra til et regenerativt samfunn?

Ønsker du å leve på en måte som beriker naturen i stedet for å forringe den?

Har du lyst på flere verktøy, praksis og selvtilliten for å aktivere prosjektene dine?

Permakultur er et helhetlig planleggingssystem som samarbeider med naturen. Vi ønsker deg velkommen til å fordype deg og utvide ferdighetene dine for å skape en regenerativ livsstil, med dette internasjonalt anerkjente Permaculture Design Certificate (PDC) kurset!

Ja! Jeg vil melde meg på PDC kurset!

Dette kurset er det internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får et sertifikat som gjelder over hele verden. Dette vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker å arbeide for en bærekraftig livsstil, som et supplement til annen relevant utdannelse, eller om du ønsker f eks å arbeide gjennom nettverk som WWOOF, Camphill eller Workaway. 

Du vil lære å designe systemer for mennesker som imiterer naturlige økosystemer, med bruk av minimum energi og ressurser for å skape motstandsdyktighet og sosial rettferdighet.  

Vi dekker temaer som å lese landskap, høste regnvann og earthworks, jordsmonn og kompost, økosamfunn, sunne bygninger, hagedesign og matskog, alternativ økonomi, storskala matproduksjon, regenerativ lederskap og energi.

Permakultur har løsninger ikke bare for matproduksjon, men også for sosiale systemer, styring og samfunn for disse tider med store forandringer!

Kurset skjer over 2 uker:


Uke 1: mandag 5. juni kl08.45 - lørdag 10. juni kl13.00


Uke 2: 
mandag 14. august kl08.45 - lørdag 19. august kl13.00

 

Kursledere: Jan Martin Bang & Jennifer McConachie 
Ja! Jeg vil melde meg på PDC!

Hva er permakultur?

Permakultur integrerer design med økologi for mennesker for å skape motstandsdyktige systemer ved å imitere naturens økosystemer.

Et helhetlig planleggingssystem basert på å jobbe med, ikke mot naturen, som trekker på praksis fra urbefolkninger.

De fleste oppdager permakultur gjennom hagearbeid, men den har utviklet seg til en helhetlig tilnærming til design for ikke bare matproduksjon, men alt fra våre hus, lokalsamfunn, styresett og virksomhet til vann, velvære og familier.

Ved å observere hvordan naturen fungerer og etterligne økosystemer, kan vi møte våre menneskelige behov på en måte som også regenererer i stedet for å forringe naturen.

Permakultur brukes i dag som et planleggingsverktøy over hele verden og er alltid knyttet til lokale ressurser, potensialet for dyrking, og er designet for å møte grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk.

Permakultur handler om ikke bare å leve bærekraftig, men å skape regenererende livsstil, med mennesker som et nyttig element i miljøet vårt!

Et filosofisk designsystem basert på etikken innen Earth Care, People Care & Fair Share, som styrker et skifte fra monokulturer i vårt landbruk og samfunn, til integrering, mangfold og harmoni.

"Permaculture gives us a toolkit for living from a culture of fear and scarcity,
to one of love and abundance"- Toby Hemenway

Hør hva andre deltakere sier om å være med på PDC kurs!

 

Om Hardangerakademiet

Hardangerakademiet

Hardangerakademiet er en ideell organisasjon for fred, utvikling og miljø.

Midt i Hardanger, har stedet en fantastisk beliggenhet i nasjonalparklandsbyen Jondal, mellom Folgefonna og Hardangerfjorden! Ca to timers kjøretur med bil austover fra Bergen, inkludert 20 minutter med ferje over fjorden.
Mer info om ankomst finner du her.

Jonatunet er en vakker, fredet trebygning fra 1934, hvor man opplever ro, vakker natur og nær tilgang til badestrand, badstue, hager og bygda.

Les mer om stedet her!

Overnatting 

Bestilles ved påmelding og betales ved ankomst.

Delt rom: 400,- 
Dobbeltrom: (2 senger eller dobbelseng) 425,-  
Enkelt rom: 750,- 
Teltplass: 200,- med bruk av fasilitetene

Du kan også velge overnatting i Jondal. Det anbefales isåfall å booke tidlig!

Hva sier andre om PDC kurset? 

Vidar Faksdal

PDC kurset endret livet mitt fordi jeg ble mer autentisk. Kurset er så mye mer enn planter og hagebruk! Det handler om å vokse sammen med andre folk som har lyst å skape en bedre verden. Lærere Jan og Jennifer er et drømmeteam. Det mest viktig for meg var felleskapet I gruppen - jeg har fått mange nye venner! 

 

Ethel Wright 

PDC kurset endret livet mitt fullstendig! I løpet av kurset hadde min mann og jeg kjøpt oss en gård i Nord-Norge og sagt opp jobbene våre! Vi holder på å selge huset vårt og skal drive gården etter permakulturprinsipper. Kurset var inspirerende, variert og godt gjennomført. De andre kursdeltakerne var utrolig spennende mennesker, som var rause og delte av det enormt mye kunnskap de hadde. 

Hvis du leser dette, er det sannsynlig at du vurderer å melde deg på PDC. Vet du hva? Det syns jeg du skal gjøre. Unn deg denne opplevelsen. Det kan forandre livet ditt fullstendig!”

Nina Østgaard
(gründer Gaiasenter økosamfunn)

Permakultur er en livsstil og mye mer enn å putte frø i jorda! Det handler om det sosiale,  selvutvikling og spiritualitet.

Enhver økolandsbyer burde begynne med en permakultur plan for hvordan leve, drive, gjødsle, vann og ta vare på dette felleskapet for å få det til å gro.

Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette er bare begynnelsen!

 

Priser 


13,000kr: early-bird innen 30. december
15,000kr: Standard pris
13,000kr: student/honnør

Netbetalingsplaner tilgjengelig
Lavinntekt reduksjon: PDC er støttet av Studie-forbund Solidaritet. Vi ønsker å gjøre kurset så inkluderende som mulig og kan tilby en redusert kurspris for lavinntekt deltakere. Vennligst send en søknad snarest til [email protected]Begrenset tilbud.

Pris inkluderer: kursundervisning og materialer, tre måltider om dagen, møtemat og te/kaffe. Inkluderer 3000,- depositum som sikrer plassen din etter betaling. 

Inkluderer ikke overnatting, som bestilles ved påmelding og betales ved ankomst.

Påmeldingsfrist: 8. mai 2023

Ja! Jeg vil melde meg på PDC!

Om kursledere

Jan Martin Bang 

Jeg har et stort lidenskap for å undervise permakultur! Jeg ble født i Oslo og vokst opp i England, hvor jeg tok utdannelse i arkeologi, filosofi, geografi, pedagogikk og jordbruk. Jeg bodde på en kibbutz i Israel i 16 år og  representerte "Global Ecovillage Network" i Israel. Jeg underviste det første Permakultur Design Kurs på hebraisk og hold permakulturkurs i mange land i Midtøsten. I 2000 flyttet jeg til Norge og jobbet på Solborg Camphill Landsby utenfor Hønefoss. Jeg er et aktivt medlem av styret i Norsk Permakulturforening og i økolandsbybevegelsen i Norge. Jeg mottok mitt permakulturdiplom fra Nordisk Permakulturinstitutt i 2006 for mitt arbeid med utdanning og samfunnsutvikling. Jeg har skrevet flere bøker om permakultur og fellesskap.

Jen McConachie

Jeg er en inspirert permakulturist, som brenner for matskoger, regenerative lederskap og organisasjoner og åndelig permakultur. Jeg driver min egen permakulturbedrift "Earth Mentor Me" som kursholder, mentor og skoghagedesigner. Jeg tok  PDC med Jan Bang i 2015 og jobber med å fullføre mitt permakultur diplom i utdannelse. Jeg holder "Permaculture Teacher Training" sertifikat og utdanning som fasilitator for "The Work That Reconnects". Jeg har en bakgrunn som komponist og DJ, før jeg våknet til miljø og community aktivisme og startet den frivillig organisasjon "Fruktdugnad". Jeg er sekretær hos Norsk Permakulturforening, hvor jeg integrerer permakultur i design av en regenerativ organisasjon. Jeg vever også permakultur inn i mine roller som mor, entreprenør, folkevalgt og i min mini-matskog. Jeg liker å hjelpe folk til å skape vakre indre og ytre landskap! 

Temaer kurset inkluderer

Hva er Permakultur?

Permakultur design verktøy

Kart, hvordan lese landskap, tankekart

Økosystemer og levende kretsløp

Klimasoner

Design prosessen

Andelslandbruk. Mat dyrking for fellesskapet

Jordstruktur,  jorddekke, kompost

Planter og fotosyntese

Matskog design

Regenerativt lederskap 

Regenerativ økonomi 

Konflikt resolusjon, ikke-volds-kommunikasjon, sosiokrati

Vann i landskapet, Vannkilder og vannrensing på biologiske måter

Biodynamisk og økologisk jordbruk

Samplanting og polykulturer

Kursdeltakere lager eget permakultur designprosjekt 

 

Sosial permakultur

Regenerative organisasjer, gruppedynamikk

Konfliktløsning, hvordan snakke fred og ta beslutninger

The Work That Reconnects transformere økologisk sorg, Deep Time

Effektive møter og fasilitering

Aktivisme og hvordan unngå utbrenthet

Bioregioner and transport

Ecovillages, Global & Norwegian Ecovillage Network

Storskala permakultur

Holistisk jordforvaltning

Energikilder

Husdesign og byggteknikk

Site design og soner

Permaculture i verden, dekolonisering permakultur 

Vann, energi og oppvarming, sosiale og åndelige forhold

Dyp observasjon

Mykorrhiza og soppdyrking 

...og mer!

Vi er ute hver dag for å utføre praktiske prosjekter, som varierer med været og kan omfatte planting og arbeid med jord og kompost, soppdyrking, naturlig bygnings- og energi design, jordarbeid og vannhøsting, mulching av jord, og dyp observasjonspraksis. Våre prosjekter på stedet inkluderer aktiviteter for ulike fysiske evner og aldre.

Påmelding

Kurset er fulltegnet og ventelisten er åpent. 

Ta kontakt før du bruker denne siden for å melde deg på: [email protected]

 Deltakere fra Vestlandet området prioriteres.

Student/lavinntekt

Kr13,000,-

Ja! jeg vil melde meg på!

Standard pris

Kr15,000,-

Ja! Jeg vil melde meg på!
Norsk permakulturforening
Studie-forbund Solidaritet